Вчера България загуби един от най-обичаните български футболисти и виртуозен защитник Трифон Иванов. Легендарният футболист, който ни изведе на финал през 94-та почина от инфаркт на 50-годишна възраст.

Предаването "Комбина" са свърза с първият и последният треньор на Трифон Иванов - Георги Василев  - също именит български футболист, известен още като Гочето, предава Novanews.bg.

Трифон Иванов се е изграждал като защитник пред очите му. За пътя на златното поколение футболисти, от Несебър разказва Георги Василев.

Отварят Двореца на спорта в Търново за поклонението пред Трифон Иванов

"Познавам го от дете. От неговото изграждане. Бях треньор на първия отбор, а той се състезаваше в подрастващите групи. При него имаше благоприятно стечение на обстоятелствата. Родил се е на село. Страдал е като дете. Но е посветил живота си на футбола. Той беше удовлетворен от постиженията си във футбола. Не малко нападатели са страдали от неговия дух. Трифон беше много душевно чист човек. В него нямаше мръсотия, коварност, душата му беше чиста. Като говоря за футболист, имам предвид и човека Трифон. Той липсва на света", разказа Георги Василев.

Цанко Цветанов, футболист и близък приятел на Трифон Иванов, също е част от златното поколение като на световното през 94-та играе в 6 мача и е един от бронзовите ни медалисти.

"За мен беше чест да го познавам. Станахме близки в националния отбор, когато споделяхме една стая", разказа Цанко Цветанов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS