Президентът на БФС Борислав Михайлов призова да не се разпространяват фалшиви новини по медиите след Изпълкома на БФС на 25-и януари. Михайлов акцентира, че има сменени председатели на Областните съвети на футбола у нас, но това е поради пенсиониране. Бившият вратар акцентира, че прави всичко необходимо, което е обещал след изминалия Конгрес да прави промени във футболните платформи у нас и спазва обещаното до този момент.

Шефът на БФС говори и за проблемите от финансово естество на българските клубове, като вметна, че към този момент всички са изрядни, но големият мониторинг е на 31-и март, когато се взима окончателното решение за лицензите на отборите. Този въпрос бе зададен за отборите на Левски и Черно море.

„Когато мине Конгрес на БФС, а той избере своя изпълком, автоматично става валиден. Прочетете устава. Когато дойде нов Конгрес, тогава ще говорим. Нека престанем с фалшивите новини, тъй като за никой не е окей, най-малко пък за футбола. Към декември месец затруднените клубове у нас се справят, но най-важният мониторинг е към 31-и март. Тогава се вижда кой клуб отговаря на условията. Ако ли не, отива на апелативна комисия, която е в края на май. Освен това, както каза и Христо Запрянов, сега получават финансови инжекции, имат и затруднения – глоби, които се опитваме да не ги караме да плащат веднага, а да получаваме на разсрочено плащане. Има съдийски плащания, които не са изплащани, но правим всичко възможно футболът да върви напред“, констатира Михайлов.

Антон Узунов
35 снимки

„Моите идеи бяха да има един оперативен човек, който да отговаря за работата в треньорската школа и да бъде технически и спортно-технически директор. Емил Костадинов наблюдава националните отбори и работите на школите, но той е и в изпълнителния комитет. Георги Иванов ще работи ежедневно обаче. Ако питате, ще бъде директно подчинен на мен. Със сигурност ще има новости и промени, но за краткото време от казаното от мен, всичко е направено. Имаме дигитално счетоводство, дигитална администрация, дигитално картотекиране на футболисти. Това е факт и се работи по тези въпроси. Доволен съм от това, което сме свършили от Конгреса до този момент“, продължи бившият страж.

„Има сменени трима председатели на ОС към БФС поради пенсиониране. 3 от 28, това също не е истина, че има много сменени по други причини. За да стане ясно и това и да няма „фейк“ новини – председателите трябва да развиват футбола по места и да са наши представители в различните региони. Когато не се справят, е нормално да бъдат сменяни, понижавани или критикувани. Не виждам някакъв проблем. И вие да не се справяте с вашата работа, то и вашите шефове няма да са доволни“, акцентира Борислав Михайлов.

„Днес подписахме договор за приятелски мачове с Катар и Хърватия в Доха“, завърши той пред медиите.