Доста работа се събра за Дисциплинарните комисии в области и зони на аматьорския футбол, особено в Плевен. Комисията лиши от състезателни права за 1 година и осем мача Милен Арнаудов от Гигант (Белене), а също така наложи сериозни наказания и на други футболни хулигани от региона.

На редовно заседание на Дисциплинарната комисия на БФС-Плевен бяха разгледани провиненията на състезатели от проведената среща от 10 кръг от областното първенство по футбол "А" между отборите на ФК "Гигант" Белене - ФК "Ботев" Трънчовица проведена на 07.11.2020 год. от 14.30 часа в гр. Белене , бяха взети следните решения :

1. Наказва Милен Петров Арнаудов от отбора на ФК "Гигант" Белене

- за многократно ритане на длъжностно лице главния съдия в срещата със ССП за срок от 1 / една / година на основание на чл.25 от Дисциплинарния правилник, считано от 07.11.2020 г до 06.11.2021 г. включително.
- за блъскане на длъжностно лице делегата в срещата със ССП 6 / шест/ срещи на основание на чл.23 ал.2 б. "Д" от ДП.
- за обиди отправени към длъжностни лица със ССП 2 / две/ срещи на основание на чл.22 ал.2 т.1 б. "К" от ДП.
Общо наказание за състезателя e спиране на състезателните права за срок от 1 / една / година и ССП 8 / осем/ срещи .

2.Наказва Георги Красимиров Георгиев от отбора на ФК "Гигант" Белене

- за обида /псуване/ на главния съдия със ССП 2 / две / срещи на основание на чл.22 ал.2 т.1 б. "К" от ДП.
- за опит за удар на главния съдия след показан му червен картон в срещата , със ССП 8 / осем / срещи на основание на чл.23 ал.2 б. "Е" от ДП.
Общо наказание за състезателя със ССП 10/ десет / срещи.

от проведената среща от 10 кръг от областното първенство по футбол "А" между отборите на ФК" Левски" Брест - ФК "Ботев" Комарево проведена на 07.11.2020 год. от 14.30 часа в с. Брест , бяха взети следните решения :

1. Наказва Павлин Любомиров Чукански от отбора на ФК" Левски" Брест за удар на противников състезател при спряна игра със ССП 3 / три / срещи на основание на чл.22 ал.2 т.1 б. Г от ДП.
2. Наказва Живко Иванов Желев от отбора на ФК "Ботев" Комарево за удар на противников състезател при спряна игра със ССП 3 / три / срещи на основание на чл.22 ал.2 т.1 б. Г от ДП.

от проведената среща от 9 кръг от областното първенство по футбол "Б" запад между отборите на ФК" Чавдар" Садовец - ФК "Червена звезда" Глава проведена на 07.11.2020 год. от 14.30часа в с. Садовец , бяха взети следните решения :

1. Наказва Иван Трифонов Мариновски от отбора на ФК "Чавдар" Садовец за удар на противников състезател при спряна игра със ССП 3 / три / срещи на основание на чл.22 ал.2 т.1 б. Г от ДП.
от проведената среща от 9 кръг от областното първенство по футбол "Б" запад между отборите на ФК" Светослав" Лепица - ФК "Лавров" Г. Дъбник проведена на 08.11.2020 год. от 14.30 часа в с. Лепица , бяха взети следните решения :
1. Наказва Пламен Иванов Недков от отбора на ФК "Лавров" Г. Дъбник за заплюване на главния съдия в срещата със ССП 3 / три / срещи на основание на чл.23 ал.2 т.1 б. А от ДП.

Зоналният съвет на БФС във Варна наказва по доклад :

На ФК "СПАРТАК 1918" (Варна) се налага имуществена санкция в размер на 625 лв. на основание чл.36, ал.1, т.1 а) от ДП.
Обръща се внимание на ръководството на клуба, че съгласно чл.28, ал.8 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол на БФС, клубът домакин е длъжен да осигури надеждна охрана на футболните срещи.

Зоналният съвет на БФС-Пловдив наказа двама треньори да не изпълняват длъжността си за по един мач.

На основание член 34(1) т.6-1 к.3 от Дисциплинарния правилник се налага наказание забрана да изпълнява функции от името на отбора за 1(една) среща и глоба в размер на 75 (седемдесет и пет) лева на треньора на ФК"Загорец"(Нова Загора) Мирослав Миндев .
На основание член 34(1) т.6-1 к.3 от Дисциплинарния правилник се налага наказание забрана да изпълнява функции от името на отбора за 1(една) среща и глоба в размер на 75 (седемдесет и пет) лева на треньора на ФК"Сокол"(Марково) Манол Георгиев .

СТК при ОС на БФС-Перник реши: По чл.24 ал./2/ б."А" от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2020/21г. присъжда служебна загуба при служебен резултат с 0:3,като на ФК Ятак-Бучино ( с. Големо Бучино) се налага и имуществена санкция в размер на 150.00лв


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.