Подготовката за благотворителния мач между отбора на Берое и български актьори тече с пълна сила.

Сборен отбор от актьори, журналисти и бивши футболисти ще се изправи срещу професионалистите от старозагорски тим на 9 септември от 19:00 часа на стадиона в Стара Загора. Срещата се прави в подкрепа на международен театрален фестивал в памет на Данаил Чирпански, загинал през 2016 година - на 21 години. Той е бивш студент в НАТФИЗ.

В петък вечер 16 от звездите в сборния тим проведоха почти двучасово занимание на един от стадионите в комплекс "Царско село". Те изиграха подготвителен тренировъчен мач - 8 на 8, като прелюдия към предстоящия сблъсък срещу Берое.

Под герба на МСТФ "Данаил Чирпански" на терена ще излязат Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Юлиян Петров, Валери Йорданов, Атанас Атанасов и Лео Бианки. Общият брой на играчите е 20. Треньори на селекцията ще бъдат Петко Петков и Ваня Джаферович.

На терена ще излезе и младата надежда на българската поп сцена Рафи.

Данаил Чирпански губи живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Идеята за благотворителния мач, в подкрепа на фестивала, се ражда заради Данаил, който е бил част от юношеския отбор на Берое, докато не намира по-голямата си страст – театъра. Заради голямата си любов и възхищение към Данаил, към неговото желание за работа и развитие в театъра, както и заради големия успех на първото издание на МСТФ, организаторите искат да превърнат този фестивал в традиция за Стара Загора и страната.

Първото издание на фестивала бе през октомври миналата година, а второто ще бъде догодина.

Кой ще спечели титлата от този сблъсък е напълно без значение, защото и двата отбора играят в името на една кауза - осъществяването на второто издание на Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”.

Актьорите призовават феновете да дойдат на стадиона, като припомнят, че мачът е с благотворителна цел.

Всички средства от продадените билети ще бъдат използвани за реализирането на второто издание на МСТФ през април 2019. Билети могат да бъдат закупени онлайн на eventim.bg, както и от всички каси на Eventim в страната.

Медийни партньори са NOVA и Gong.bg.