Осми благотворителен футболен турнир на феновете на чуждестранни отбори започва в събота, 9 сутринта, с мача между Барселона и Байерн Мюнхен 

„Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“ събира  средства за Сдружение с нестопанска цел "Асоциация на родители на деца с увреден слух" (АРДУС)

Осмият традиционен благотворителен футболен турнир на „Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“ ще се проведе на 11-12 ноември на терените на „Спортна София“ в Зона Б5 (ул. Българска морава 2), в партньорство с БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ, СПОРТНА СОФИЯ 2000 ЕАД, СТОЛИЧНА ОБЩИНА, VTA Security Service и Детска футболна академия - КОМЕТА. 

Ще участват 16 отбора, а социалната кауза е събиране на средства за консумативи и пособия за деца и младежи с увреден слух. 

През 2015 - 2017 г. Асоциацията подкрепи сдруженията с нестопанска цел „Аутизъм днес”, „Зачатие“, „Деца с онкохематологични заболявания“ и „Култура без граници“.
Отборът на Интер Клуб България е с амбиция да спечели петата си титла, а сред претендентите са още Челси /еднократен победител/, Манчестър Юнайтед /еднократен победител/, Ювентус, Галатасарай, Ливърпул, Рома, Барселона, Саутхямптън, Бешикташ, Байерн Мюнхен, Астън Вила, ЧСИ Бъзински, ЧСИ Мариян Петков, ЧСИ Неделчо Митев и включилите се с wild-card ФК Торнадо 2013. 

Традиционно най-малките почитатели на футбола ще участват в празника на феновете благодарение на ДЕТСКА ФУТБОЛНА АКАДЕМИЯ КОМЕТА, които ще осигурят безплатни тренировки на 12 ноември, от 13:30 часа.

Шампионите ще са ясни в неделя, 12 ноември, малко след 15:00 часа, когато ще се проведе и награждаването от официалните гости от Министерство на младежта и спорта, Български футболен съюз и Столична община.

Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза чрез дарение на място или превод по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори”: IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк. 

Елате и се забавлявайте с нас!