Легендарният български футболист Стилиян Петров коментира дали би се кандидатирал за президент на БФС, както и как се справя със социалната изолация породена от пандемията от коронавирус.

Любомир Асенов/Lap.bg
23 снимки

"В тази ситуация се опитвам да им въведа ритъм на тренировки, всеки поема своята част в тази обстановка, опитват се да хитруват, но не се получава. Аз също съм бил млад, и съм опитвал да хитрувам, като треньор съм по-строг, като родител съпругата ми е по-строга. Не приемат много добре нещата в момента, изисквам повече неща от тях, но това може да им помогне в живота, ако искат да се развиват в спорта или в живота", коментира той как вървят тренировките с децата му.

"Подкрепата, вярата и търпението е много важно, живеем в 21-ви век и изолацията е нещо ново, когато аз бях изолиран до мен беше съпругата ми, дори децата не бяха допускани при мен", коментира Стилиян Петров в ефира на bТВ по повод какво помага в това трудно време.

"Баща ми е малко от старата школа, не обича технологиите, но спазва всички препоръки, седи си вкъщи. Той е футболен човек, обсъждаме мачове, коментираме ги, но на първи план вече са внуците, а не аз", добави той. 

"Много работя с децата си, относно контрола на топката, някой път малките неща са много важни". 

"Когато подписах със Селтик установих колко съм назад, имах проблем с езика, а трябваше да го науча бързо, малки неща, които ме доближаваха до съблекалнята, имах приятел, който имаше бургер ван, похапвах си по 2-3, не съм продавал, но комуникирах с хората, започнах да говоря езика. Успях да се впиша в съблекалнята, приеха ме, бях част от един голям клуб", добави Стилиян Петров.

"Радвам се, че моето име се спряга за този пост, горд съм, че моето име се спряга, но аз съм извън България вече 20 години, президентът, който поеме централата трябва да има силен екип, а това при мен е голям проблем. Гледал съм, дали има шанс за промяна, дали се иска да има промяна, има по-силни кандидати от мен, поглеждам нещата, оценявам ги, в следващите месеци когато наближи времето за избор ще мога да дам финалното си мнение", отговори той на въпрос дали би се кандидатирал за президент на БФС.