Русенският  тим от на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ е големият победител в шестото издание на най-големия в България междуучилищен футболен турнир „Купата на Coca-Cola”. Шампионите бяха наградени от Сашо Щерев, началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“, Община Русе, който изрази своята радост, че отборът-победител е именно от крайдунавският град. Освен престижния приз, шампионите спечелиха и възможността да посетят и тренират в школата на Кристиано Роналдо - „Спортинг“, Лисабон в края на месеца.

Десетте момчета, част от победилия тим, се пребориха с още 11 отбора този уикенд в Русе, а рекордните 16 340 ученици от 344 училища в 10 български региона ритаха в рамките на тазгодишното издание на първенството. Почетното второ място грабна тимът на ОУ „Иван Вазов“, Горна Оряховица, които достойно представиха региона на Велико Търново, а трети станаха ЧСУ „Меридиан 22“, София.

Със звезден концерт с участието на талантливите Михаела Маринова, Пламен и Иво, бяха поздравени всички отбори, показали своите най-добри умения на зеления терен тази неделя. За доброто настроение на всички жители и гости на града се погрижиха и Павел Колев, Ицака, Радост Тодорова и Недко – част от звездният отбор „Играчи FC”.

„Купата на Coca-Cola” се провежда за шеста поредна година и е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин. Турнирът и се организира от Системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе и Стара Загора.

 

Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на „Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на: https://kupata.bg/