Футболистите Велизар Димитров и Емил Костадинов, заедно с музикалните звезди Михаела Филева и братята Пламен и Иво откриха шестото издание на „Купата на Coca-Cola“

Отборът-победител в междуучилищния футболен турнир ще замине на спортен лагер във футболната база на „Спортинг“ Лисабон

Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, съветникът й Емил Костадинов, зам. кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов и футболистът Велизар Димитров подадоха футболната топка на отбора на 140 СУ като символичен старт на инициативата „Купата на Coca-Cola“, която се организира за шеста поредна година.

„Радвам се, че броят на участниците се увеличава с всяка година. Магията на футбола е заразителна. Приветствам инициативата „Купата на Coca-Cola“ и нека победят най-добрите и да донесат радост за участниците и техните семейства“, сподели министър Дашева.

Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България и Стоян Иванов, генерален директор на Кока-Кола България, поздравиха всички участници, които тази година се очаква да бъдат рекорден брой - над 16 000 ученици от общо 334 училища в страната.

През 2017 г. футболният турнир за ученици между 12-14 години ще бъде по-мащабен от всякога, като предстои да обхване две нови области, в които ще се проведат регионални футболни турнири – Враца и Кърджали. С тях общините, които ще завладее футболната надпревара, стават 10 – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Най-добрият отбор от десетте региона ще има неповторимия шанс да посети базата на „Спортинг“ Лисабон и да бъде трениран от специалистите на европейския гранд.

По време на официалното откриване на „Купата на Coca-Cola“ подкрепата си към инициативата изразиха и любимите музикални звезди на тийнейджърите – Михаела Филева и братята Пламен и Иво. Те, заедно с футболния отбор, познат от виртуалното пространство „Играчи FC“, направиха няколко оспорвани разигравания срещу вицешампионите в „Купата на Coca-Cola“ от 2016 г. - 140 СУ „Иван Богоров“, гр. София.

На събитието беше обявена и голямата изненада за феновете на FIFA тази година - те ще имат възможност да се включат в специално организиран турнир, който ще се провежда във всеки град паралелно с мачовете на зеления терен. В него напътствия ще дават играчите Станислав „WickyBG” Чакъров, Persi Army и Ицака, а победителят в играта ще замине за най-голямото изложение в Европа за забавления и интерактивни игри Gamescom в Кьолн, Германия.

Освен на незабравими футболни емоции, тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola” ще поднесе множество интересни моменти и за всички присъстващи на финалите във всеки град. Те ще могат да се включат във вълнуващи игри и забавления със страхотни награди.

За „Купата на Coca-Cola”
“Купата на Coca-Cola” стартира през 2012 г. и понастоящем е най-големият междуучилищен футболен турнир за подрастващи в България. За шестте години от своето създаване първенството е обхванало близо 70 000 ученици на възраст 12-14 години, като само през 2016 г. в него се включиха над 16 200 подрастващи от повече от 300 училища от малки и големи населени места от цялата страна. Инициативата е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин и се организира от Системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Повече информация можете да намерите на https://kupata.bg/ и Фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg.