Ботев Ихтиман победи в регионално дерби Рилски спортист Самоков с 1:0 в отложен мач от 22-ия кръг на Югозападната Трета лига. Влади Бахъров беше точен в 80-ата минута от дузпа, за да донесе успеха. 

Минута по-късно той беше изгонен от съдията Йото Гарабедов за втори жълт картон, тъй като според съдийската бригада той е нагрубил вратаря на самоковския тим, но самият футболист отрече да е обиждал съперника. 

Срещата започна отлично за домакините, които уцелиха греда още в 3-ата минута, три минути по-късно съдията подмина явна игра с ръка на футболист на Рилецо в наказателното поле и не отсъди дузпа.

Постепенно първоначалният натиск на домакините отслабна и гостите на два пъти имаха възможност да открият резултата, но удари на техни нападатели не намериха целта.

Така закономерно двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част домакините натиснаха, търсейки своя трети пореден успех след победите над Пирин Гоце Делчев и Пирин Разлог, като закономерно голът падна в 80-ата минута от дузпа, реализирана от Бахъров, който беше изгонен от рефера за втори жълт картон минута по-късно за обида на съперник, но футболистът отрече да е обиждал. 

Гостите останали с човек повече в последните десетина минути опитаха преса, но въпреки усилията Ботев запази хладнокръвие и устиска успеха, който беше повече от ценен. Така тимът на Валери Свиленов записа трета поредна победа, но заема 17-ото място с актив от 20 точки, колкото има и Германея. Тимът от Сапарева баня е на място пред Ботев, заради по-добри показатели.

Последен е тимът на Елин Пелин, който отстъпи на Банско у дома с 0:2 и 17 точки.

В челото на класирането ЦСКА 1948 победи Пирин Гоце Делчев с 5:0, а Хебър надигра като гост Пирин Разлог с 2:0. Така столичани са първи с актив от 67 точки, а Хебър е втори с 64 точки.

В съботния ден (14 април) ЦСКА 1948 приема Банско, Хебър гостува на Беласица Петрич. В дъното Елин Пелин приема Чавдар Етрополе, Германея приема Пирин Разлог, а Ботев Ихтиман е домакин на един от лидерите в шампионата Септември Симитли, който е на 4-ото място. Мачовете са от 16:00 часа.