Бившият национален защитник Живко Желев вече носи екипа на втородивизионния Верея. Желев се раздели със Славия, след като Милен Радуканов се отказа от услугите му, и се завърна у дома, където ще преследва и треньорска кариера.

"Мисля, че ако не беше станала треньорската смяна, нямаше да дойда да го играя този мач. Изключително добре се чувствах на „Овча купел“, всички ги познавам, отнасяме се с уважение едни към други, радвам се, че оценяват това, което съм дал," заяви Желев след контролата между Славия и Верея, завършила 2:0. "Пожелавам успех на футболистите, на новия треньор, работил съм с него, мисля, че той е правилният човек да измъкне отбора от тази мини-криза. Не е моя работа да коментирам, но с оглед на тези неуспехи, отборът се нуждае от една победа. Дано тази победа над нас да им даде криле, и да вземат нещо от Герена."

"Аз съм от Стара Загора и ми беше много болно, начинът, по който ме отстраниха вече бившите треньори. Затова реших, че е време да се прибера вече вкъщи, при жена ми и двете ми деца. Вече карам и Б лиценз, тръгвам по друг път," обясни избора си Желев.

"Разликата между А и Б група е огромна. Колкото и хората да говорят, че българският футбол е в блато, напротив. Видяхте, Лудогорец е в Шампионска лига. Ботев колкото и да ги отписват, виждате благодарение на Вили Вуцов, на кое място е. Литекс е на много добро ниво, ЦСКА със Стойчо Младенов е обичаен заподозрян за титла, за Лига Европа, надявам се и Левски с Гонзо да излезе от дупката. Не виждам от какво толкова да се притесняваме, футболът ни върви нагоре," завърши Живко Желев.