Българският национален отбор по плажен футбол бе на една победа разстояние, за да излезе от групата си на световните квалификации в Италия. Нашите бяха преследвани от тотален малшанс, след като в мачовете, които загубиха нелепо срещу Чехия с 4:5 и Азербайджан с 2:3 удариха общо 11 греди. Фаворитът в групата ни бе Испания, срещу когото нашите лъвове нямаха шанс в първия си мач. Е

„Чувствам много голяма горчивина и тъга, че не успяхме да запишем поне една победа. Много съжалявам, че не успяхме да прескочим групата, защото не ни достигна много малко, една крачка. В мачовете срещу Чехия и Азербайджан ударихме общо 11 греди, превъзхождахме съперниците си, имахме повече удари в очертанията, но са важни резултатите, а те не са в наша полза. Момчетата, които играха за националния отбор през цялата година са достойни за уважение. Те дадоха всичко, на което са способни и с цялото си сърце се хвърлиха в тези битки. Това, че не успяха да постигнат повече не трябва да ги отчайва”, коментира в интервю за „Морски Гонг” треньорът на националния ни тим Симеон Христов.

Проверка на Гонг установи, че бюджетът на националния отбор на Азербайджан, от който нашите загубиха с 2:3 е 700 хиляди евро. За сравнение бюджетът на нашия представителен тим е едва 60 000 лева.