Треньорът на юношеския национален отбор до 19 години Александър Димитров даде интервю пред Гонг след класирането ни на Европейското първенство в Унгария. Младите „лъвчета“ удариха съставите на Чехия и Швеция и сега остава да изиграят протоколен мач с Италия в Стара Загора. Ето какво сподели селекционерът, който води отбора в този успешен цикъл:

-Не мога да кажа, че сме очаквали класирането, а просто сме се трудили, за да се случи. От първия ден работим и отборът се развива във възходяща градация. В първите квалификации спечелихме четири точки, но не се класирахме, защото загубихме от Германия с 2:1. Още тогава започнахме да се трудим, за да се стигне до сегашното класиране, но защо да не стигнем и по-нагоре?
-Сега ви чака мач с Италия, ще бъдат ли достатъчно мотивирани момчетата, тъй като не всеки ден се играе срещу „скуадра адзура“?
-Така е, а и не всеки ден се носи националната фланелка. Знам, че ще се постараят да продължат с добрите си изява, а и ние като щаб.
-Осъзнахте ли какво точно сте постигнали с това класиране на европейски финали?
-Честно казано все още не осъзнаваме какво сме постигнали, точно това си говорихме с колегите от щаба ми. Ние работим, за да развиваме футбола, играчите ни, а и самите ние да се развиваме. Смятам, че ни чакат още по-добри дни.