Футболист номер 1 на България за 2015-а година Ивелин Попов изпълни предизвикателство, отправено му от спортните журналисти у нас още при първото си прибиране в България

Предизвикателството бе: „Колкото спортни журналисти са поставили победителя на първо място в анкетата си, минимум толкова футболни топки да купи най-добрият играч за изминалата година и през следващата да ги подари на школа или школи по свой избор.”

Ивелин Попов се прибра за кратко в България между втория и третия лагер на Спартак Москва и преди да замине за подготовка в Кипър, и изпълни поетата отговорност.

Тази сутрин Попов подари топки на школата Спартак С94 Пловдив, а по-късно ще направи същото и за клуб Орлета Пазарджик, а в 15.30 часа в София на централния терен на НСА ще подари топки на школите Национал и Победа.

„Много е приятно. И аз съм бил като тях, и съм започнал от същите терени. Виждам себе си назад в годините и ми е доста приятно. Хора от Спартак се свързаха с мен и аз откликнах. Мисля, че всички са доволни. Аз съм много доволен, защото Пловдив е един от най-футболните градове в България и трябва да се помага. Имам добри спомени“, заяви Ивелин Попов днес на стадион „Спартак“ в Пловдив.

Той пожела на децата да слушат треньора си, да следват мечтите си и да играят футбола със сърце: „Това е. Всичко останало ще дойде само, когато се трудят.“

А дали ще стане ментор на някое от децата, Попето отговори: „Разбира се, вече правим проучвания и в скоро време ще изпълня и това предизвикателство.“

„Четири години вече съм в Русия. Радвам се, че го оценявате. Първенството е силно, хората са общителни и приветливи. В Русия финансирането и базите са на доста по-високо ниво. Хората инвестират в спорта. Това е основата, върху която се работи. Мисля, че може да имаме по-предно класиране. Ще се постараем да го изпълним“, пък заяви Ивелин Попов за клубния си тим Спартак Москва. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS