Те са двама мъже, родени и излезли от квартал Факултета и достигнали до елита на родния футбол. Илия Илиев и Петьо Петров са тези, които сега се върнаха пак там, във Факултета, за да предадат опит и да помогнат на други да намерят добрия път.

Илия Илиев има над 300 мача в А и 130 мача в Б група, играл за Септември, Славия, Ботев Враца, Литекс, Марек и Терек (Грозни).

Петьо Петров пък е носил екипите на Миньор, Монтана, Ботев Враца и Ботев Ихтиман.

И двамата са юноши на Септември София, които по онова време са си мечтали да станат футболисти, но след време да имат възможност да направят нещо за своя квартал. И след години мечтите стават реалност. Сега Илия и Петьо са много повече от треньори на 120 деца.

Миналата година двамата се събират и заедно с инициативен комитет от кв.Факултета с председател Кирил Василев решават да основат спортен клуб ИФК Рома 2015.

Но покрай ритането на топка се случват и други неща.

И така от 20 сега 120 деца играят футбол във Факултета. Мястото, на което го правят, е малък терен, който Общината е предоставил на клуба до училището.

И всичко това Илия и Петьо правят безвъзмездно, не получават финансова помощ от никъде, а сами купуват вода за децата, топки и най-необходимото. Надеждата е да се намери някой, които да им подаде ръка да се намерят спортни екипи, топки и кори за тези 120 млади играчи.

Ако искате да помогнете или да следите какво правят тези 120 деца във Факултета, или да дарите, или да се свържете с Илия и Петьо, може да го направите на фейскбук страницата IKFROMA2015. www.facebook.com/ikfroma2015

Всеки ден по цял ден са тренировките в квартал Факултета. Но освен за спорта, възпитанието и забавата, може благодарение на Илия и Петьо да излезе някой нов талант в родния футбол.