Един от организаторите на "Балчик Къп"  Емил Тодоров изказа в интервю своето задоволство от начина, по който протича международния зимен футболен турнир. 
Бившият нападател на Черно море, познат още с прякорите Хески и Зелето организира надпреварата заедно с Община Балчик, Зоналния съвет на БФС и със съдействието на КК Албена. 

Въпреки, че турнирът все още не е приключил и предстои изиграването на още една среща, победителят в него вече е ясен-Динамо Ауто.
 
"За първи път правя подобен турнир. Тепърва започвам да се уча. Доволен съм. Смятам, че с всяка изминала година, живот и здраве, организацията на турнира ще бъде на по-високо ниво и ще участват повече отбори. Доволен съм, че тревното покритие на игрищата е перфектно за сезона, в който се намираме и ниските температури. Съдиите се справиха добре. На 14-и февруари ще се изиграе последният мач. Ще направим церемония, на която ще наградим отборите. Възнамерявам турнирът да стане традиционен. Още другата година в него ще участват поне 8 отбора", каза Емил Тодоров.

Той разкри, че обмисля вариант и за летен международен турнир „Балчик Къп”. 

"Да, говорили сме и с господин Ангелов, кметът на Балчик. Искам да му благодаря за помощта, която ми бе оказана за организирането на турнира. Нашият стадион ще бъде готов в края на март и имуваме там в края на май, началото на юни да организираме един летен силен международен турнир. Целта ни е отборите първо да видят нашия страхотен стадион, а и успоредно с това да направим една реклама на нашия град. Искаме да направим така, че отборите сами да искат да идват в Балчик, а не ние да ги каним”, завърши Тодоров.