Дончо Донев, който е един от основните двигатели на програмата „Децата и футболът“, каза, че България има много талантливи момчета. Той коментира обаче, че с навършването на 13-14 години, заради по-особената възраст, приоритетите им се променят и футболът вече не е единственото, което ги вълнува.

„Равносметката е такава, че няма как да не се похвалим. Над 80 000 деца са минали през тази програма /Децата и футболът/, това е 16-а година, над 300 турнира, стигнали сме до почти всички краища на България“, започна Донев.

„Надявам се това, което правим, да има полза, доста момчета вече играят в А група, други са в чужбина. Но на първо място искаме да помогнем на децата да станат добри хора, а дали ще станат добри играчи, зависи от тях и техните треньори. Таланти в България има, но за жалост, когато пораснат и станат на 13-14 години, започват проблемите“, добави Донев.

„Тогава влизат в пубертет, приоритетите се променят, на преден план излизат други удоволствия, които им пречат. Ако успеят те и техните треньори да се справят с този проблем, мисля, че успехите предстоят“, добави Донев.