Утре стартира първият кръг от Държавното първенство по футзал във Варна. В 15:15 в зала „Владислав” жребият предвиди да се изправят още на старта на надпреварата настоящият шампион и участник в елитния кръг на Шампионската лига Гранд Про и градският първенец Черно море Мания.

Играещият треньор на Гран Про Митко Пантев ще даде почивка на трима от основните си състезатели. Става въпрос за Йован Станкович, Марко Костич и Славен Новоселац.

„В този мач ще дадем почивка на тези момчета, които бяха подложени на по-големи натоварвания напоследък и имат болежки. Всеки в отбора трябва да си защити името и претенциите на водещ футболист. Няма лошо в Черно море Мания да си обявяват премии за мача с нас, да имат стимул, това нас не ни притеснява”, коментира в интервю за Морски Гонг по Дарик Митко Пантев.  

В противниковия лагер, този на Черно море Мания скачат за победа с целия наличен потенциал.

„В нашия отбор почивка няма да даваме на никого, за разлика от Гранд Про. Доколкото разбрах от треньора на противника нашият тим е на добро местно ниво. Те пък са на елитно международно ниво, тоест те могат да дадат почивка на трима елитни състезатели, а ние не можем, така че със всичко най-добро излизаме утре да ги приземим. Всички привърженици на футзала знаят, че това дерби винаги е изпълнено или с много голове,или с червени картони и много скандали. Никой, който дойде в залата няма да скучае. Това, което мога да обещая, е че нашите състезатели са готови да покажат, че българите не са по-слаби от португалците и бразилците и това ще се види утре. Три години поред Гранд Про е нашият основен противник, така, че мотивацията ще е на 100 процента.”, контрира президентът на Черно море Мания Мартин Балулов.

Чуйте цялото интервю с него в приложения звуков файл!