Бившият защитник на Локомотив Пловдив Юнес Бенжелюн се появи в Сандански, където наблюдава контролата между Хасково и Локо София, и обясни, че се намира на почивка.

Бенжелюн в момента е свободен агент, но не даде конкретен отговор дали има предложение от български отбор, да се завърне в страната.

"Много съм добре, всичко е наред. Дошъл съм в България на почивка, свободен агент съм, и съм тук, защото обичам да гледам футбол. Днес видях Локо София и Хасково - отборът на Емил Велев, който беше мой треньор в Локо Пловдив," заяви Бенжелюн за Гонг.

"Аз мога да играя навсякъде, защото съм свободен, ще видим. В България времето ми беше много хубаво. Но имам една-две оферти, но не ми харесват. Спокоен съм, има време."

Той така и не успя да се наложи в ЦСКА, но не таи лоши чувства: "Онова, каквото стана с ЦСКА, беше преди две години. Там нещата не вървят добре, но така е и в живота - има и по-хубави, и по-трудни моменти."

Дали следи какво се случва в България? "Аз гледам резултатите - ЦСКА е №1, Лудогорец също направи добро представяне в Шампионската лига. Има нови футболисти, французи, има голяма разлика между първите три-четири отбора и другите."

Майката на Бенжелюн е агент, и работи с българските отбори, сред които и Левски, докато той игра в България. Може ли тя да доведе нов нападател при "сините"? "Последният голям нападател в България беше Гара Дембеле. Не е лесно да се намери друг такъв. Той беше уникален футболист, с уникален характер. Но те знаят номера на майка ми, нали?! Ако имат нужда от добър футболист, могат да й се обадят. Ако говорим сериозно - всеки отбор си търси нападатели. В Индия имаше много добри футболисти, нападатели, там има и футболисти от Бразилия, Португалия, Франция. Извинявам се, но тук в България, не знаете как се търсят футболисти. Мениджъри има отвсякъде, които обаче само гледат парите."

Бенжелюн сподели в частен разговор, че има информация за интерес на Левски към френски нападател, но не разкри повече за него. "Не мога да кажа името в момента, но има един добър футболист във Франция, готов да играе, и мисля, че ако той дойде тук, ще играе много добре, и ще помогне на Левски да стане първи, втори, трети. Не е нормално Левски да е шести."