Бившият футболист на Левски Йордан Милиев, който наскоро стана сребърен медалист на Световното първенство по футбол 5, коментира в специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ каква според него е причината за сушата откъм трофеи в бившия му тим. Той коментира още, че на този етап не би се върнал в професионалняи футбол.

Бившият бранител сподели впечатленията си от турнира, в който България записа сериозен успех, а също така говори и за прекратяването на активната си състезателна кариера.

„В интерес на истината бе страхотен турнир, доста добре организиран със силни отбори за първи път България участва на такъв формат. Имаше много хубава атмосфера, радваме се, че прославихме страната ни“, започна Милев пред Дарик радио.

„И в мини футбола Германия спечели на Футбол 6 Световното. Колумбия е шампиони 2016-а на Футбол 5. Всички състави са много силни. Тези държави развиват добре спорта си. Видяхме как бяха посрещнати аржентинците. Имаше много хора и страхотна атмосфера. Надяваме се, че и в България ще се развие този спорт и ще стане по-популярен. В тези страни се работи и затова има такива успехи“.

„Може би доза късмет не ни стигна във финала. Аржентинците са много с добър отбор. Личи си, че тези хора играят постоянно заедно, тактически стоят добре. Ние имахме положения и греда, но в крайна сметка и второто място е добро класиране. Аржентина е много подготвен и добре организиран“, продължи защитникът.

„От любов към футбола се захванах с Футбол 5. В свободното си време се събирам с приятели играем в Пловдив. Така поддържам форма“.

„Спрях с професионалния футбол, тъй като офертите, които имах към момента не ме удовлетворяваха. Имах предложения и от чужбина, и от България, но не ми допаднаха и затова реших да направя промяна в живота си и спрях“, сподели Милев.

„Не знам защо Левски толкова време вече не може да стане шампион. Тази година има индикации, че отборът е по-добре. Надявам се тази година да покаже повече. Има добри отбори в челото на класирането. Може би хегемонията на Лудогорец след идването на господин Домусчиев и този солиден състав е една от причините Левски да не е бил шампион толкова време. Там бюджетът е сериозен, има класни играчи и така доминират в първенството. Мисля, че сега и Левски, и ЦСКА имат силни състави. Тази година ще е интересно и според мен до последно няма да е ясен шампионът. Бюджетът обаче в доста от случаите определя футболистите и качеството“.

„На този етап не бих се върнал на играя професионално. След като спрях в интервал от една година идваха оферти, но не приех. Вече съм според мен изостанал от професионалния спорт и ще се налага да правя голяма подготовка, а нямам такова време. Така че, предпочитам да се забавлявам и да играя мини футбол“, коментира за финал Милиев.