Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов ще се радва на две популярни футболни персони в следващите няколко дни. Бившият президент на Реал Мадрид Лоренсо Санс и легендата на клуба Мичел Салгадо ще посетят града, за да участват турнира в памет на Иван Янчев (спортния деятел, фен на футбола и приятел на спорта от село Черниче).

Коледната надпревара се провежда за 20 поредна година.

„Правим този турнир от 20 години и той се разраства с всяка година. Започваме пак в негова памет да правим и детски турнир. В него ще участват 8 отбора. В турнира са участвали почти всички известни играчи, които са излезли от нашия клуб – Бодуров, Мицански и други. Турнирът се ползва с респект и уважение“, сподели Апостол Апостолов пред Дарик радио.

„Оказа се, че не е чак толкова трудно да доведем Мичел Салгадо и Лоренсо Санс в Симитли. На един мач в Реал Мадрид се запознахме с Лоренсо Санс и той е много контактен човек. Миналата година не успяхме, но за тази година направихме организацията, а довечера чакаме и Мичел Салгадо. Той дори има желание да играе, ще даде начало на мача от центъра на терена. Двамата ще дадат и пресконференция“, коментира кметът на Община Симитли.

Този следобед в заседателната зала на общината са поканени всички фенове и желаещи да се докоснат до легендата и до голямата изненада, която той носи със себе си - Купата на европейските шампиони от 1998 година.

Тогава финалът се играе в Амстердам, а Реал печели с 1:0 над Ювентус и става победителят на днешната Шампионска лига. Уникалната купа, ще бъде представена на всички желаещи.