Бившият играч на ЦСКА Велизар Димитров от години играе с екипа на украинския Металург Донецк, носи и капитанската лента в тима. Вчера Велизар се появи в игра през второто полувреме на контролата срещу Локомотив Сф, която бе спечелена от българите с 2:1. След срещата тй бе любезен да даде кратко интервю пред Гонг.

- Велизаре, най-напред как си?

- Добре, всичко е нормално. Готвим се по зададената от треньорите програма. Зна няколко дни сме тук, после пак. Не ме питайте, зимните периоди винаги са общо взето тежички.

- Две думи да кажеш за двамата бразилци, които играха в българското първенство от вашия тим - Зе Соарес и Жуниор Мораес?

- Зе Соарес пропусна повече от месец. Това на практика му е първият мач. Мораес също пропусна известен период, вече втори мач играе 90 минути. Набират форма постепенно.

- Каква е оценката ти за мача с Локо Сф?

- Не беше кой знае какво, но беше много динамичен, с хубави единоборства, положения пред двете врати. Много приятно съм изненадан от Локомотив. Дано така да продължават и занапред. Хубав отбор са направили. Все пак да не забравяме, че това е една приятелска среща.

- Следиш предполагам какво се случва в България, във футбола ни, в ЦСКА...

- Да, общо взето следя. Моето мнение е, че нещата не са добре, да не кажа, че са зле.

- Имаш предвид в ЦСКА или изобщо в българския футбол?

- По принцип в българския футбол. Като изключим Лудогорец, в Левски също виждам, че нещата са стабилни. На ЦСКА му трябва още малко. Сигурен съм, че новият треньор Йешич ще подобри нещата в тима. Според мен титлата ще се реши между Левски, ЦСКА и Лудогорец.