Стойчо Младенов заяви, че предпочита да продължи треньорската си кариера в България, но на този етап няма оферти от нито един отбор. Бившият наставник на ЦСКА категорично заяви, че не би поел тима на Левски, тъй като „не е предател”. Младенов не пожела да коментира ситуацията в ЦСКА, от съображения, думите му „да не бъдат разбрани погрешно”.

Ето какво сподели Стойчо Младенов в актуално студио Дерби:

Имам желание да работя в България, но нямам предложение от нито един отбор. Информациите за Черно море са спекулации. Предпочитам да работя тук, за да съм близо до семейството си.

В момента съм безработен, почивам активно. Не искам да се предлагам на никого, затова не желая да давам съвети, за да няма спекулации. Отворен съм за предложения, не бих приел да стана треньор единствено на Левски, защото не съм предател.

Не искам да говоря по темата за ЦСКА. Да говорим за всичко друго, само не и за ЦСКА. Каквото и да кажа, ще се изтълкува погрешно. Уважавам много Любослав Пенев и му желая успех. Дай Боже, ЦСКА да излезе от кризата и да стане шампион. Между нас, треньорите, трябва да има взаимно уважение и колегиалност.

От една страна се създаде по-голяма конкуренция, получават се интересни резултати и това е интересно за публиката. В България обаче условията за работа са мизерни. Близки до европейските стандарти са единствено условията в Черноморец Бургас.

Селекционер на националния отбор трябва да бъде българин, а ако се търси чужденец, то той да бъде от топниво.