„Радвам се, че футболните хора, хората, които наистина разбират от съдийство ни дават тази оценка. И не ги е страх, да кажат когато нещо на терена е било точно така както трябва да бъде”, заяви избраният за съдия на годината Николай Йорданов и добави: „Тази награда за мен е стимул в оставащите ми 10 години като съдия да мога да раста нагоре.”

„Специално за смутния полусезон, не мога да коментирам нищо. Пак трябва да стигаме до факта да се обясняваме кой е крив и кой-прав. Има си хора, които ни оценяват”, каза още скандалният рефер.

„На този хубав празник, на който сме се събрали е излишно да коментирам това, което става отвън”, сподели Йорданов за събралите се пред сградата където течеше награждаване фенове на Левски.

„За всички трябва да е ясно, че съдийството е един доста странен спорт. Това не е колективен спорт. Докато във футбола някой може да ти поправи грешката и да бъде зад гърба ти в дадена ситуация, в съдийството такова нещо няма. Когато направиш слабия мач след 20 хубави всеки е готов да те разкъса”, заяви софиянецът.

„В интерес на истината не очаквах тази награда или поне да бъда оценен така положително. Но вътрешно имам нагласата да бъда най-добрия. А и конкуренцията е огромна. И петимата номинирани (б.р – Георги Йорданов, Александър Костадинов, Стефан Спасов и Христо Ристосков) можеха да получат тази награда”, откровен бе реферът.

„За пролетта си пожелавам по-малко нерви. При тези условия за да издържиш трябва да си машина”, завърши Николай Йорданов.