"Напрежението е част от съдийството, който не може да издържа на напрежение - да си стои вкъщи", заяви Христо Ристосков след церемонията по раздаването на наградите на Асоциацията на съдиите в България, предаде репортер на БГНЕС.

Ристосков получи специален приз, след като през тази година сложи край на професионалната си кариера, и обясни защо го е сторил преждевременно. "Благодаря на всички, които са ми помагали, на БФС, на всички президенти - покойния Иван Славков, Валентин Михов, сегашния президент Борислав Михайлов. От тук нататък животът продължава. Предполагам, че и доста проблеми съм създал на футболния съюз. Такъв е животът. Имам морален ангажимент към моето семейство, което от 5 години живее в Австрия. Двамата ми синове имат нужда от мен и трябва да ги подкрепя", сподели той.

"Много ярки моменти съм имал, за мен винаги е било удоволствие да свиря, и в окръжната група, и в "А" група. Никога не съм се притеснявал да поемам отговорност, така беше до последния ми мач. Напрежението е част от съдийството, който не може да издържа на напрежение - да си стои вкъщи. Винаги има натиск, който устоява - прави кариера. Нормално е това да се случва, има го навсякъде", допълни бившият съдия. /БГНЕС