Петре Григораш е румънски футболист, а по-късно и треньор. В България играе в периода 1992- 1994 година, като е носил екипите на Добруджа, Левски и Локомотив Пловдив. В момента Григораш е на посещение в страната ни по бизнес дела и използва възможността да се види със свои приятели.

-Г-н Григораш за последно работихте в Пандури, какви са бъдещите ви планове?

-Да, за последно бях в Пандури. В момента имам оферти, но изчаквам най- доброто. В Пандури успях да създам футболисти като Кирикеш, Максим, Нистор, Рома, от което съм много доволен. Целта ми е да работя в сериозен проект, за да постигна високи резултати. Стремежа ми винаги са евротурнирите. 

-Следите ли какво се случва в българското първенство? 

 -Следя всички първенства, но за жалост много от мачовете в българското първенство не се излъчват по телевизията в Румъния. Следя резултатите и чета какво се случва. В първенството ви има много румънци, тук треньор и Регенкампф, което още повече засилва интереса ми. 

 -Бихте ли работили в България? 

 -Никога не трябва да казваш не. Трябва да се работи там, където ти се отворят добри възможности за работа. 

 -За финал няколко думи за бившия ви отбор Левски. Тимът чества 50 години в Европа. 

 -В Левски съм играл с едни от най- добрите футболисти. Имам много хубави спомени. Искам да честитя празника на всички фенове и нека продължават да подкрепят любимия си отбор. Радвам се, че съм играл в Левски.