Бившият президент на БФС Валентин Михов разкри интересни спомени за американското лято на българския национален отбор. Тази година се навършват 20 години от бронзовите медали през 1994 година.

„Най-лошият ми спомен е когато с един голям българин – г-н Чападжиев, който впоследствие дари премии на националите отидохме в хотела на отбора в Ню Йорк и бяхме изхвърлени оттам. Може би за да не сме на карък. Хубавото е, че тези хора вече не са във футбола”, заяви Вальо Михов.

„Може би моята оставка преди първенството е изиграла своето значение и е мобилизирала отбора. Най-добрият ми спомен е свързан с президента Жельо Желев. На 2 юни ген. Владимиров (б.р – шеф на НСО), дойде и ме взе от дома ми. Откара ме в парламента, където освен президента Желев, бе и финансовия министър по това време Стоян Александров и представители на всички политически сили. Докараха и Димитър Пенев. Тогава президента ми каза, че това е цялата държава и не ми приема оставката”, върна се назад във времето бившият президент на ПФЛ.

Той си спомни и една интересна случка от лятото на 1994-та: „Г-н Чападжиев обеща премии на националите. По около 1500 долара. Сигурно си спомняте чантичките, с които те се завърнаха в България. Интересното е, че никой не получи точната сума, която му се полагаше. Човек от състава, който трябваше да предаде чантичките явно е „щипнал” по някоя и друга банкнота!”

„За успеха в САЩ преди 20 години никой няма право да казва АЗ! Трябва да има само ТЕ – треньорът и футболистите. Това бе състав пълен с големи характери и обединители”, категоричен бе Михов.

Той коментира и настоящият национален отбор на България: „Там големият лидер е Любослав Пенев. Той си бе такъв и като футболист. Ако трябва да отлича такъв сред настоящите футболисти – няма как да не спомена Ивелин Попов! Той ми прилича малко на Христо Стоичков, по едно време копираше някои неща от него. Дано да изчисти напълно лошите неща от поведението си, които може и да е видял от Христо!”