Светослав Цончев е човекът, който се занимава с организацията в аматьорския клуб Надежда Доброславци. Четвъртодивизионният отбор ще играе с гранда за това ниво на футбола Локомотив Сф, като двубоят ще се играе на стадиона в квартал "Надежда". Фенският сайт на Локомотив Сф lokosf.info направи интервю с него, като обещава редовно да запознава читателите си със съперниците на "червено-черните" в Северната софийска група.

Г-н Цончев, разкажете нещо повече за Доброславци, кога е основан футболният клуб и какви са най-големите успехи на тима?
От 75 години имаме футболно движение в нашето село. Три пъти сме стигали на баражи за "В" група, като имаме и един 1/2 финал за аматьорската купа. Първоначално отборът се е казвал Ураган, след това Стрела, а от 2002 година насам е Надежда Доброславци.

Каква е средната възраст на тима и кой е звездата на отбора?
За звезди не може да се говори, все пак това е футбол от много ниско ниво, но най-изявеният ни играч е именно юноша на Локомотив - 38 годишният Гошо Александров. Иначе средната възраст на отбора е 28-30 години.

Каква е нагласата в селото за предстоящия мач с Локомотив?
Отиваме в София на ст. "Локомотив" като на празник! Очакват се и над стотина жители на Доброславци, които ще подкрепят отбора. Интересното е, че в Доброславци има много фенове на Локомотив. И не само при нас, но и в повечето села в софийското поле, хората обичат Локомотив. Съгласихме се да играем на истински стадион, а не нашето игрище. За съжаление, този голям клуб с история беше изхвърлен по този начин, но съм убеден, че Локомотив ще се завърне в елита.

Означава ли това, че според вас Локомотив е отборът без конкуренция в тази група?
Ами да. Локомотив ще влезе във "В" група, а всички останали отбори ще тичаме за здраве.

Как се издържа Вашият клуб и имате ли спонсори?
Без пари футбол не се прави, дори да е от ранга на нашето ниво. Имаме една турска фирма за захарни изделия, която ни е благодетел. Също така ни помага и транспортната фирма Виктория Транс.