„Сега е модерно да се губи. За да изпитва човек радост от победите, първо трябва да опита вкуса на загубата”, заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред журналисти. Той коментира и отношенията между съотборниците си в националния отбор от славната 1994-та Христо Стоичков и Борислав Михайлов: „Нали видяхте днес как ме слуша Христо? Когато се лаят две кучета или пък като се ритат коне, аз за какво да се намесвам?”

„Аз подкрепям Любо и националния отбор и мисля, че трябва да се концентрираме върху нашия тим. Възможни са 6 точки от мачовете с Малта и Дания, дай боже да ги вземем и да останем в борбата за едно от първите две места. Дай боже и да имаме късмет. Ето на Титаник всички са били богати и щастливи, ама са нямали късмет. Лека им пръст или вода”, шеговито добави Лече.

„Не си спомням да съм бил критик на националния отбор. Когато няма резултати всички са нещастни. Лично аз съм много нещастен, че не сме ходили от 11 години на голямо първенство. Иначе в България сме царе на това да се сърдим, раждаме се вкупом да си пречим. Ако смятате, че един ръководител, който пряко отговаря за националния отбор по онова време няма право да критикува, незнам кой има”, каза още вицепрезидентът на БФС.

„Щом във футбола може без Марадона, значи може без всеки. Няма ги големите ни звезди, играем по-добре от преди. Факт! Всички го виждате. Не трябва да се правим на ощипани девойки”, завърши Йордан Лечков.