След изиграването на първия полусезон изпълнителният директор на ФК Кайлъка Плевен - Емил Кунев коментира представянето на тима и даде мнението си за изминалия полусезон.

- Господин Кунев как оценявате представянето на отбора през есента?
- Определено не се представихме на очакваното ниво. В началото тръгнахме трудно, но след 3-тия кръг отборът намери истинския си облик. Постигнахме 2 поредни победи и точно тогава дойде паузата от 2 седмици поради местните избори и изгубихме инерция.

- Загубихте доста точки срещу по-слаби отбори...
- Това имах предвид. Срещу отборите от първата половина играхме добре и спечелихме заслужено, както беше в мачовете със Сухаче и Чомаковци. Липса на концентрация в защита и завършващия удар ни изиграха лоша шега в повечето срещи и загуба на точки.

- Работи ли се по селекцията вече?
- Говорихме с 2-3 момчета, но все още не може да обявим конкретно име. Радващо е, че повечето момчета от есента ще останат в отбора и за пролетта.

- Бихте ли отличили някой от футболистите?
- Илиян Стоянов и Преслав Петров са мотора на отбора. Първият е юноша на Берое Стара Загора и към момента има реален интерес към него от отбори от "Б" и "В" група. Преслав пък е водещият голмайстор на тима.

- Имате ли уредени контроли за зимната подготовка?
- Да. Имам съгласието на "Белите орли" и "Спартак 2" Плевен. Договорили сме се и с отбор от Северозападната "В" група. Остава да уточним датата, защото все пак сме зависими от метеорологични условия. 

- Играете домакинските си срещи в с.Ясен, защо се стигна до там отбор от Плевен да играе в близкото село?
- Не срещнахме разбиране от Община Плевен за провеждане на домакинските ни срещи в града. Бяхме готови да заплащаме наем, но от Общината ни отказаха терен. Тук е моментът да благодаря на кмета на с.Ясен, Господин Йото Добрев за отличната организация по време на нашите домакинства.

- Областната група се слави с по-твърда игра. Имаше ли ритане и груба игра от страна на някои отбори?
- Категорично не. Всички отбори играха коректно с нас и призовавам за феърплей по време на срещите. Футболът е просто една игра и забавление за феновете.

- Финансово стабилен ли е ФК "Кайлъка" за втория дял от шампионата?
- Ще разчитаме на подкрепата на Община Плевен. През първия полусезон не ни бе отпуснат нито лев, въпреки подаденото заявление от наша страна. Надявам се, че тази година ще намерят начин да ни подпомогнат. Разходите ни са свързани основно с пътуванията, наем на терен, осигуряването на лекар и охраната за срещите, както и съдийските такси.

- Какво си пожелавате през новата 2016 г.?
- На първо място да бъдем здрави и толерантни един към друг. Желая и нашият отбор да покаже истинското си лице и да постигаме победи във всеки двубой. Весели празници на всички!