Ивайло Дражев поиска думата за пореден път пред журналистите пред входа на зала 3 на НДК, където тече Конгресът на БФС. „Атакувам легитимността на Конгреса пред съда още в понеделник. Трябва само да се запозная с всичките им решения,” обяви Дражев.

„Освен това имам информация, че сутринта член на Изпълкома е бил заплашен по телефона, да не прави остри изказвания пред форума. Няма да назова името му, защото нямам доказателства. Разбрах също, че Порточанов не присъства на Конгреса, защото бил болен,” каза още той.

Запитан, ако хипотетично бе избран за президент, кои членове на Изпълкома щеше да посочи като имена, той отвърна: „Щеше да има представители на 4-5 клуба от А група и още толкова от аматьорския футбол. Сами разбирате, че ако кажа имена, те ще ги смачкат. Затова няма да го направя.”

„Необходими са ми 1/3 от клубовете, които да направят подписка за свикване на нов Конгрес, и такъв ще има още през есента. Тъй като днес приеха нови 350 члена и общата бройка надхвърли 700, на мен ще са ми нужни около 240 гласа. Трудно е да ги събера сега, затова по-добре да изчакаме редовния Конгрес през есента,” обясни Дражев.