Директорът на детско-юношеската школа на Берое Стелиян Попчев заяви пред официалния сайт на клуба, че за старозагорци е голямо признание възможността да участва на турнира в Сан Марино за юноши.

Как се стигна до поканата от организаторите на турнира Сан Марино за юноши, родени през 1997/98 година?

Стелиян Попчев:Получихме покана през май, тази година. Аз приех поканата като предизвикателство и с помощта на нашето пресаташе оформихме отговора до организаторите като припомнихме историята и традициите на Берое. По-късно на място разбрах, че всички водещи клубове в България са получили покани за участие в турнира и аз се радвам, че са избрали нашия клуб.

Как ви посрещнаха в Сан Марино на предварителната техническа конференция?

Стелиян Попчев: Турнирът ще се проведе през 2013 година, месец юли. Всички 12 участници в състезанието бяхме посрещнати от организаторите в лицето на Фабио Ванони много добре. Показаха ни базите и хотелите, където ще бъдат настанени отборите. Искам само да припомня, че това е първият турнир, организиран от Федерацията по футбол в Сан Марино и лицензиран от УЕФА за юноши от набор 97/98.

Какви са Ви впечетления от стадионите, където ще се играят футболните срещи?

Стелиян Попчев: Мога смело да кажа, че нашата база е по -добра от двата стадиона с изкуствена трева „Монтичио” и „Фиорентионо”, на които ще се провеждат срещите. Но вес пак условията са доста добри.

Какъв е регламентът на турнира?

Стелиян Попчев: 12 отбора от 8 страни са избрани за участие и са разпределени в три групи. Всеки играе срещу всеки и накрая първите и най-добрият втори играят на полуфинал. Отборът на Берое попадна в група „С” , заедно с Линфийлд /Северна Ирландия/, Нотингам Форест /Англия/, Витория Сетубал /Португалия/.

Какви са очакванията Ви за представянето на Берое в този силен турнир?

Стелиян Попчев: Мисля, че преди всичко за нас това да ни изберат като участници от България, е голямо признание. От друга страна за нас това е добро сверяване на възможностите ни на европейска сцена и най - вече дава самочувствие на нашата школа. Посещението в Сан Марино даде повод и за добри контакти в бъдеще.