Футболно обединение между ФК Кюстендил - Академия Стоянов и ФК Велбъжд не се планира, заяви категорично пред Дарик Илиян Стоянов. Той ни потърси, в право на отговор след интервюто на изпълнителния директор на Велбъжд Андрей Радев пред Дарик радио.

“С г- н Радев, аз никога не съм говорил на тема обединяване. Аз искам да го попитам - защо той търси това обединение с ФК Кюстендил? Той ми звъня декември, когато кацах в Токио, след първото ми идване в България. Казах му, че на 19 декември се връщам отново, на 27 декември му се обадих, той бил в София и каза, че ще ме потърси в следващите дни, но не го направи.”

“Важното е, че хората, обществеността на Кюстендил е зад нашия клуб. Така че, да не си прави дивиденти на наш гръб. Аз не съм казал и една лоша дума за ФК Велбъжд. Да, преди 1 година го поканих да работим във ФК Кюстендил заедно и аз му казах тогава, че мога да работя за Велбъжд, ако Русаков се махне, но се оказа, че той не ръководи сам футболния отбор, но не знам другите хора кои са?” - каза Илиян Стоянов.
Той определи 2018 година като успешна за ФК Кюстендил- Академия Стоянов и прогнозира, че 2019 година ще бъде още по-успешна за клуба.
“За какви обединения става на въпрос? Ние имаме над 200 деца, имаме 5 треньора, мъжки отбор с голям шанс да играе бараж за влизане във В група. Ние не сме ФК Бузлуджа да се обединяваме. С кой и защо да се обединяваме? Ако искат да се разпуснат, и това е. В по-малки градове от нашия има по 3-4 школи, като Тетевен, например. Щом общината е готова да помага на 2 школи, какъв е проблема?”

“Искам да му кажа на г- н Радев - да не се занимава с нашия клуб, ако ми няма телефона, Дарик го има, дайте му го, да ми се обади. С мене трябва да говори. Имаше много удари под кръста през 2018 г., от тяхна страна и продължават през новата година, но важно е, че хората, обществеността на Кюстендил ни вярва на нас, не на тях”, категоричен бе Илиян Стоянов.
По неговите думи, ФК Велбъжд и ФК Кюстендил- Академия Стоянов са конкуренти, но е важното да има взаимно уважение.

“Уважавам и Радев, и всичките други там. Но, постоянно да има удари под кръста, това няма как да стане. Лошото е че политиката взе да се намесва във футбола в България, това е много лошо”, заключи Илиян Стоянов.