Първият футболист в света, който печели Шампионска лига с три различни отбора (1995 г. с Аякс Амстердам, 1998 г. с Реал Мадрид, и 2003 и 2007 г. с Милан) – Кларънс Сеедорф, пристига в България. Сеедорф е считан за един от най-добрите полузащитници от своето поколение. 

Сеедорф е специален гост в България по покана на Асоциация "Докосни дъгата" в сътрудничество със Спортен комплекс "Камчия", и пристига с благотворителна цел. Той ще се срещне с деца и млади хора с диабет Тип 1, за да им сподели опита си по пътя към спортните постижения. 

В България звездата на нидерландския футбол ще обяви инициативата "Мач на легендите", който Асоциацията в партньорство с Комплекс Камчия организира. 

В него за участие са поканени футболни звезди от близкото минало като Луиш Фиго, Патрик Клуиверт, Ерик Абидал, Роберто Карлош, Кафу и др. Целта на Мача е чрез спортната среща с участието на популярните лица - идоли на няколко поколения футболни фенове, да се организира мащабна кампания в подкрепа на децата, страдащи от диабет Тип 1. Основният й фокус е да изгради у децата и младежите здравословни хранителни навици, следвайки примера на героите от футбола. 

"Мачът на легендите" ще е с участието и на петима млади български футболисти, селектирани лично от лицата на Асоциацията, както и от селекционера на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров. Регламентът на спортната среща ще бъде обявен на пресконференцията.

Инициативата "Мач на легендите", както и други придружаващи мероприятия, ще бъдат представени на нарочна пресконференция с участието на Сеедорф на 3 юли 2021 г. от 11.00 часа в комплекс „Камчия“, общ. Аврен, който е и спонсор на мероприятията. След пресконференцията Сеедорф ще се срещне с деца и младежи.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.