Детско-юношеската школа на ФК Дунав Русе набира девойки родени между 2003 и 2010 година, съобщават от клуба. Преди четири години бе сформиран отбор девойки към ДЮШ на „драконите“. 

Тимът участва ежегодно в първенства под егидата на Българския футболен съюз. Два пъти е шампион за девойки до 15 г. и веднъж за девойки до 17 годишна възраст. За този период от отбора са излезли една национална състезателка и 4 проекто-националки.

В момента ФК Дунав Русе предлага много добри условия за развитие на млади таланти благодарение на инвестициите направени в базата и инфраструктурата на клуба.

Треньор на девойките е Огнян Цветанов, който притежава лиценз „UEFA B“ и е отдаден на каузата да развива женския футбол в нашия град. Като школа се стремим да привличаме децата от ранна възраст, за да могат да развиват своите качества и да трупат опит по терените. 

Именно децата, които започнаха да тренират с Огнян Цветанов преди четири години, се класираха тази година за финалите за девойки до 17 г. и миналата година на финалите за девойки до 15 г. към БФС.