Две деца от шуменския футболен отбор Атлетик са пострадали по време на мач с тима на Девня. Това съобщиха треньорите на шуменци на пресконференция.
 
Инцидентът е станал на терен в Повеляново в събота по време на футболен мач между отбора на Атлетик – Шумен и тима на Девня. Малко преди края на едното полувреме е бил свирен фаул и последвало спречкване между две деца.

Това прерасна в бой. Имаше трима-четирима от техните играчи, едно от нашите деца беше на земята, имаше ритници, удари в главата, обясни Стойко Стойков, треньор на Атлетик.

Момчетата разказаха, че се опитали да разтърват биещите се, но не успели. По думите им доритреньорът на домакините от Девня ги заплашил, че "ще им строши зъбите".

По време на разправията на терена навлязла и публика и треньорите на шуменския отбор поискали мачът да бъде прекратен. Те извели децата от игра, за да не се стигне отново до саморазправа.

Попитах дежурния съдия дали ще прекрати мача, а той каза, че това е било просто спречкване и няма защо да се прекратява. Аз му казах, че здравето на децата е по-важно и ги изведох, каза Захари Димитров, треньор на Атлетик.

Бой и грозни сцени на детски мач в Девня

За инцидента е уведомен Зоналният съвет на Българския футболен съюз във Варна и се очаква в сряда случаят да бъде разгледан.