В неделя сезонът в Югозападната В група се подновява. Убедителният лидер ЦСКА трябва да поиграе още около 3 месеца и да узакони първото си място в първенството, където почти няма никаква конкуренция.

Срещите ще се изнижат и ще се очаква промоция в по-горна група, дали това ще е Б или А ще покаже лятото.

Някак шампионатът в третия ни ешелон не може да създаде поне малка интрига, тъй като вторият Витоша Бистрица е на 8 точки, Сливнишки герой е на 11 точки, а това са сериозните конкуренти за "армейците" в тази група.

Все пак феновете на футболната игра ще могат да се насладят на играта на "червените" при гостуванията им, доколкото ще ги има, тъй като още първият съперник за пролетта - Струмска слава Радомир ще приеме "армейците" на ст. "Българска армия".

Велинград, Кюстендил, Петрич, Сапарева баня и Гоце Делчев са местата за гостуване на момчетата на Христо Янев.

Първенството ще върви, но пътят пред ЦСКА е Купата. Полуфиналните мачове срещу Берое ще покажат до къде са стигнали футболистите на Янев в развитието си, тъй като дразнителите във В група са оскъдни.

В турнирните мачове ЦСКА доказа пред фенове и специалисти, че е добре балансиран отбор, който умее да печели, както и да изпълнява тактическите указания на треньора. 
Сигурно ще се припомни, че "червените" минаха през Ада срещу Септември София в пресявките в зона Зофия - град, след като спечелиха буквално в края на мача, но и това го има в играта. След този мач ЦСКА показа класа.

Берое е фаворит и то безспорен, но защо да не се получи изненада. ЦСКА ще влезе в мача като аутсайдер и това може да му отвори вратата към финала, тъй като напрежението ще е в старозагорци. Ще видим какво ще стане.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS