Поведението на съдиите извън терена ще бъде обсъждано на предстоящия семинар на реферите, който ще се проведе на 27-и март в Сливен.

Това обяви председателят на Съдийската комисия Борислав Александров и заяви, че непосредствен повод е видеозаписът, на който се вижда, че топреферът ни Антон Генов и треньорът на Калиакра Велислав Вуцов се забавляват заедно във варненска дискотека в деня, в който каварненци биха с 3:1 Локомотив (Пловдив) за купата на България.

„Аз не мога да следя личния живот на 188 съдии, които са ми на подчинение. Но този въпрос го обсъждахме на предишния семинар и аз им казах, че трябва много да внимават какво правят. След този случай не съм говорил с Генов, само му се обадих онзи ден, за да му кажа, че е назначен за мач в Б група. Но този случай не уронва престижа на съдийството, а само този на Генов. Хората си задават въпроси за него”, каза още Александров.

Подобен случай имаше с Антон Генов и преди две години и половина. Тогава при посещение на българските арбитри в Македония, Генов беше сниман със случайно попаднали жени.

По време на семинара, който е другата седмица, ще заседава и комисията, която ще разгледа няколко жалби. Една от тях е от Черноморец (Бургас) за отменения гол при гостуването им на Пирин в четвъртък от тъчрефера Цветан Трифонов.

„Това беше абсолютна грешка и съдийският наблюдател много правилно му е писал ниска оценка, която води до наказание, каза още шефът на родните рефери. Според съдийския правилник, оценката, която води до наказание спиране от съдийски права е под 6,9. Такива грешки в Европа се санкционират много строго, а Трифонов не е приложил правилото "Изчакай и виж”, последното спуснато от УЕФА, и ние много наблягаме на него. Той трябваше да изчака кой състезател ще играе първи с топката и ако е такъв в засада, тогава да реагира. Иначе топката може да излезе в тъч, а той вдига за засада. А в този случай, дори нямаше играч в засада. Беше отменен един редовен гол, аз не мога да избягам от фактите”, каза още Борислав Александров.

Иначе той даде добро мнение за главния съдия Ангел Ангелов, който се справил с въпросния мач и отсъжданията на фауловете.