Дисциплинарната комисия на БФС излезе с контра декларация. В нея членовете се опитват да пренесат проблемите от тях върху клубовете. Не, че Левски и ЦСКА са „цъфнали, та вързали” с дисциплината, най вече и феновете им.

Но явно под влиянието на своя шеф Камен Пенков, заместник министър в МВР, в ДК се опитват да ни убедят, че клубовете нямат право на мнение, особено ако е насочено към решенията на този орган. Като в полицията – а се обадиш, а ти се пише лошо.

Да си независим е хубаво, но от кой и от какво са независими в ДК? От Дисциплинарния правилник ли, та те не го спазват, иначе как да си обясним, че за едно и също провинение се налагат различни наказания. От Борислав Михайлов ли са независими, та чакаха среща с него, за да излязат с декларация? Или от самите себе си, защото от членовете на ДК нищо не зависи.

„Дисциплинарната комисия смята за недопустими опитите за намеса в работата на един независим орган, работещ на обществени начала, от страна на клубове, потърпевши от решенията на комисията”. Значи ли, господа, че клубове незасегнати от решенията могат да се месят в работата ви? Всички искат от вас да сте независим орган, но вие трябва да убедите хората в това. Между другото колко от вас са ловджии ?

И още един пасаж от декларацията – „Апелираме към футболните клубове да се стремят да решават на терена представянето си в шампионата, а не извън състезанието и с други средства”. И ние сме за това на терена да се решава първенството, а не на заседанията на Дисциплинарната комисия. А дали „други средства” значи за едни Правилника да важи, а за други - не чак толкова?

Между другото, ако на Литекс не предстоеше мач с Левски, дали нямаше да сте така „по-принципни”? Нека членовете на ДК да си отговорят на зададените им въпроси, докато сутрин се гледат в огледалата пред тях.

Господа, членове на Дисциплинарната комисия, убедете хората във вашата правота!