Представители на ръководството на Българския футболен съюз проведоха оперативна среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев по време на подготвителния лагер на отборите до 19 години на ЦСКА, Септември София, Дунав и Монтана, провеждан на комплекса "Царско село". Лагерът е част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, реализирана съвместно от БФС и ММС (Министерство на младежта и спорта) за трета поредна година. От страна на Съюза на срещата присъстваха отговорникът за детско-юношеския футбол Емил Костадинов, заместник изпълнителният директор Антон Попов, членът на ИК и председател на АФЛ Румян Вълков, както и селекционерът на националния отбор до 19 години Ангел Стойков.

Програмата за развитие стартира през 2016 година с 12 отбора и финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта в размер на 1 милион лева. На следващата година бюджетът бе увеличен на 1 150 000 лв., а броят на клубовете - на 16.

За тазгодишното издание отпуснатите средства от спортното министерство са в размер на 1 180 000 лева, а проектът обхваща 26 клуба от елитните юношески групи, както и представители на аматьорския футбол. Подготвителните лагери се провеждат в три възрастови групи (до 15, до 17 и до 19 години) в Боровец, Банско, Сливен и София. По време на камповете на всички състезатели се правят специфични тестове, даващи представа за нивото на работа в ДЮШ. На базата на тези данни ще бъде изградена Национална pрограма "Пътят на състезателя", която проследява различните етапи от формирането на един спортист и спомага за изграждането на елитни футболисти. Анализите пък ще послужат за сериозна дългосрочна програма за развитие на детско-юношеския футбол у нас. 

Като част от тазгодишното издание на Програмата Българския футболен съюз и Съдийската комисия към БФС ще проведат обучителни семинари за състезатели и длъжностни лица от клубовете на тема „Промени в правилата на играта” и беседи на тема „Превенция на уреждане на мачове”.

На работната среща Антон Попов официално благодари на министър Кралев за съдействието, което оказва за обновяването на футболната инфраструктура в страната. Както е известно, на 1 август на заседание на Министерски съвет бе гласувано да се преведат допълнителни 500 000 лв. по бюджета на Община Враца с цел изграждане на осветление на стадион "Христо Ботев", както и 1 398 000 лева на Община Варна за извършване на основен ремонт на трибуните и терена на стадион "Спартак".