24 детски градини в бургаската "Мини Шампионска лига"

<strong> източник: Gulliver/Getty Images</strong>

източник: Gulliver/Getty Images

Състезание между най-малките футболисти от детските градини ще се проведе този уикенд в Бургас. То почти няма аналог по родните ширини. Организира се всяка година по два пъти - пролетта и есента. Децата- до едно са възпитаници на ДФК "Звездичка". Партньори на надпреварата са община Бургас и БФС. Мястото на т. нар. футболен карнавал е спортен комплекс "Звездичка Арена". 

Участие ще вземат 24 учебни заведения. Всяко е разпределено в група с други три. Общо групите са шест. За финалния кръг се класират съставите заели първо място. За една от градините. "

Мини Шампионска лига" ще е с по специален емоционален привкус. ЦДГ "Синчец" празнува 55 години от създаването си, а директорката Ани Ташчиян се оттегля от поста след дълги години запомняща се кариера зад гърба. Децата на "Синчец" при всички положения ще дадат всичко от силите си да очароват още повече. Те са част от семейството на ДФК "Звездичка" още от самото създаване на школата - през 2011 година. За всички участници са приготвени награди според възможностите.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други