Грозен слух обиколи футболните среди в петък привчер. В Гонг си имаме златно правило – не превръщаме слуховете в новини. Въпреки че от съмнително много посоки се твърди все едно и също. Даже кметът на Асеновград се изтъпани в новините на една телевизия и гузно измърмори не особено свързано изречение. Докато някой позволи да бъде цитиран официално можем само да се надяваме случката да не е истина. Защото ще е много тъжна истина.

Дано да не е вярно, че шефове на ФК Асеновец са били притискани от разни хора да оттеглят незабавно вчерашната си кандидатура за Ивайло Дражев.

Дано да не е вярно, че натискът е идвал от сериозни имена във футбола ни. И от обществения ни живот. Доколкото имаме такъв.

Дано да не е вярно, че кандидатурата на Дражев за президент на БФС е уплашила сегашната управа. Боби и останалите в Изпълкома четвърти в света преди 15 години не се стреснаха от Аржентина и Германия, дано сега да не са я докарали до Асеновград.

Дано това да е поредния кух номер на Дражев, въпреки че споменатото кметско изявление подсказва обратното. Нищо, че по-удобен конкурент сегашната футболна власт не може и със свещ да намери.

Дано да не е вярно, защото дори Батето се изправяше и вземаше битки срещу Брокерите, Софиянски и още мастити фигури. Къде с чар, къде с машинации, дори и кликата на Славков печелеше срещу сериозни опоненти.

Дано да не е вярно, защото Боби и без това е на път да остане без сериозна опозиция. Което е лошо по принцип.

Всъщност, дано да не е вярно, защото само Ким Ир Сен и синът му Ким Чен Ир се явяват сами на избори.

Дано да не е вярно, защото издава страх.

В деня, в който американски пилот приводни самолет в река Хъдсън насред Ню Йорк и спаси всички пасажери с невиждани смелост, храброст, героизъм. Тв зрители по цял свят гледаха на живо драмата и си казваха, че това не може да е вярно. Че е чудо.

Но си беше самата истина.