Старши треньорът на Спартак Варна Атанас Атанасов-Орела заяви, че не може да предвиди дали клубът ще престане да функционира изцяло.

Днес футболистите събраха своите вещи и екипировка и изчакаха председателя на УС Антон Фажев да подпише бележките им, с които бяха освободени без финансови искове.

„Не знам дали е краят. Все пак това е клуб със 100-годишна история. Но това е краят на първият отбор. Изграден с много труд, любов и желание“, каза Атанасов. „Дай Боже на всеки да работи с такива момчета. Уникален отбор с колектив с достойнства и всичко. Това е жалкото. Изградихме ги с толкова трудности и накрая ги оставихме на улицата 2 дни преди края на първенството. Виновно е ръководството, което беше досега. Да си кажат досега какво им нареждаше Янко. И в последния момент решиха, че кметът трябва да ни спасява.“

“Аз говорих с кмета, той пред мен никога не е казвал, че ще поеме издръжката, а че Общината ще се опита да помогне, но за това трябва време и не може да стане веднага.”

“Всичко за мен беше направено с някаква цел - взели комплекси, взели земи и накрая оставихме 25 човека да им променяме съдбите. Те са без един лев. Добри футболисти са, но къде да си намерят отбори един ден преди първенството. Два месеца ни заблуждаваха, че всичко е цветя и рози и накрая се оказа, че няма нищо.”

“Сега оставяме разни наши приятели, които са помогнали в дългове. Ами, ако бяха им им дали по една заплата да изиграят мача с Банско и после момчетата стават залажници 5 месеца. Този сценарий и аз съм го изживял 2009-а година. Изведнъж решение, че ще има клуб, но пъви отбор няма да има. Язък за перфектния отбор на Спартак. Прекрасни футболисти, който вземе някой от тях ще спечели. А младите и перспективни футболисти къде да отидат по това време? В Бяла?”, запита недоволен Орела.