Наставникът на Спартак Варна Иван Маринов - Маслара коментира очакванията си за пролетния полусезон в Б група.

"Ние искаме да направим отбор, който да може да се спаси. За да се спаси Спартак в момента, аз си мисля, че трябва да направим най-малко 11 победи, за да бъдем сигурни. Затова трябва да вземем класни футболисти”, коментира треньорът на варненския тим Иван Маринов в интервю за „Морски гонг” по Дарик.

"Първата ни цел е да преценим качествата на новите играчи, които са на проби. Те не са малко-цели 18 футболисти. Определено вече съм си изградил някакви впечатление за 6-7 нови играчи, които смятам, че ще вдигнат нивото на Спартак. В момента вървя против всякаква моя систеза за провеждане на подготовка заради подбора. Ще гледаме да ги съчетаем и двете неща като подбор и тренировъчен процес. Притиснати сме от времето. Мисля, че съм се доказал като човек, който разбира от футболисти. Не смятам, че ще направя грешка с подбора си на играчи. Има футболисти, от тези, които са на проби, които имат мачове за националните си отбори. Аз до този момент съм наясно за 9 от постовете, има още 2 поста, на които трябва да обърнем внимание оттук насетне, за да  вземем качествени футболисти", допълни той.

По отношение подготовката Иван Маринов заяви: „Осигурили сме контроли от 7-и до 25-и всяка събота и сряда. Намеренията ни са да изиграем най-малко 8 контроли. Нямам уговорена проверка единствено за 21-и февруари”.