Вратарят на Пирин Разлог Диян Вълков не бе доволен от развоя на мача с Банско от първенството на Б група, завършил 1:1. Той отговори на въпроси на Gong.bg за случилото се днес. Диян играе под наем от Славия в Пирин.

- Дияне, как премина мачът в Банско ? 

- Мачът с Банско премина като истинско дерби, с много ситуации, спорни моменти, два гола и щастлив край за нашия отбор, който можеше да победи, но и да загуби накрая.
- Направил си дузпа? 

- Според мен дузпата бе изключително спорна, да не кажа и несъществуваща. Дори помощник съдията ми каза,че няма нарушение, при което аз го попитах защо не каже на главния съдия, а тои ми отговори, че глажния си преценява.

- До края на полувремето от Пирин сте имали две претенции за дузпа, но не сте получили такава от главния съдия Калин Людмилов ? 

- Претенциите на Пирин са за четири наказателни удара, при което два сто процентови, а Людмилов не отсъди нито една дузпа в полза на Пирин.Това си бе подигравка с нас, особено в такъв мач, с такъв заряд като Банско - Разлог.

- Помощник треньорът ви е репликирал главния съдия и е бил изгонен на полувремето. За какво са били претенциите на Христо Джоджов?

- Претенциите му към Людмилов бяха точно за тези неотсъдени четири наказателни удара в наша полза и измислената дузпа за домакините.

- Накрая е могло и да загубите? Ти спомена за щастлив край за Пирин Разлог, какво имаше предвид? 

- Имах предвид, че трудът на момчетата и тяхното себераздаване даде резултат в последните 10 минути. Първо изравнихме, а имахме и ситуации да обърнем резултата в наша полза. Домакините можеха да победят в самия край, но се справихме с положенията пред нашата врата.

- Отскоро си в Пирин Разлог. Свикна ли с раздялата със Славия и с футбола в Б група? 

- Чувствам се добре в отбора на Пирин. Всички в Разград ме приеха много добре, за което им благодаря. Сега се готвим за новите тежки двубои, които се надявам да спечелим.Аз играх в Любимец и имам опит в мачове от Б група. Надявам се лятото като ми изтече наема да се върна в Славия и там да се преборя за място.Целта ми е да заиграя в Славия. Затова тренирам много усилено. За да се върна по-добър.