Най-опитният и именит футболист в момента в бургаския Нефтохимик Стойко Сакалиев отново ще носи екипа на родния си отбор от новия сезон. След няколко години в различни тимове от България и чужбина нападателят, който е един от рекордьорите на „шейховете” по брой срещи в елита и отбелязани голове за състава, признава, че се радва да е част от Нефтохимик и се надява клубът да се върне в „А” група възможно най-скоро.

- Как си, как се чувстваш отново в Нефтохимик и готов ли са започващия сезон?

- Много добре се чувствам. Радвам се, че пак ще играя за родния си тим. Мисля, че направихме добра подготовка, изиграхме няколко полезни контролни мача срещу сериозни отбори, с което мога да кажа, че успяхме да се сработим и да наберем форма.

- Какво очакваш от новата кампания?

- Да играем добре и най-вече да успеем да върнем Нефтохимик в „А” група. Има обаче няколко много силни съперника в нашата група и няма да е никак лесно това.

- За какъв период е договорът ти с клуба и имаш ли планове при евентуални силни твои изяви да заминеш за чужбина през зимата?

- Засега не! Но разбира се аз ще се старая да играя силно и с това да допринасям за успешното представяне на отбора. Договорът ми е за една година, но моето желание е да остана и след това.

- Сигурно знаеш за финансовите трудности в редица български отбори? Как стоят нещата в този аспект в Нефтохимик?

- Да, знам, че на доста отбори им е трудно във финансово отношение. При нас обаче всичко е наред. Шефовете спазват обещанията си, а от там нататък зависи от нас играчите какво и колко ще получаваме.Ако искаме да сме доволни - трябва да бием.

- Преди години, напускайки сегашния ти отбор, имаше конфликт с привържениците на клуба заради някои твои изказвания. Сега как мислиш, че ще те приемат?

- Аз не виждам какво лошо е имало в това да кажа на глас, че харесвам друг отбор (става дума за ЦСКА - б.р.) и съм искал да играя в него. Така съм мислил, така съм казал. Не съм искал да обидя някого. Знам, че имаше такива, които приеха нормално думите ми тогава, а други не.

- Не беше ли обаче друго лице тогава виновно за начина на раздялата ти с Нефтохимик? Човек, който бе в управата на тима.

- Не желая да го коментирам това.

- За вашите фенове е много важно къде ще играе домакинствата си отбора. Къде ще е това?

- Отборът е играл във “В” група на един стадион, но Нефтохимик си има друг и той трябва да играе на него, в Бургас. Там е играл преди, там трябва да играе и за напред. Все още нямам представа дали ще се осъществи това.

- Чувстваш ли се по-опитен от останалите в отбора и помагаш ли на по-младите?

- Няма как да не чувствам такъв, аз съм един от най-големите възрастово футболисти. Имам много срещи и голове в “А” група и се надявам с натрупания опит да помагам на по-младите ми съотборници.

- Очакванията ти за първия мач с Несебър тази събота.

- Излизаме за победа. Смятам, че сме по-добрият от двата отбора и трябва да го докажем с победа. Мотивирани сме и ако подходим с нужното внимание ще вземе трите точки. Дано феновете ни продължат да ни подкрепят, както са го правили винаги. Всички в отбора разчитаме на тях.