Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде обширно интервю за Гонг в Анталия, където отбора се намира на подготовка. Домусчиев отговори на въпроси свързани с новия проект, целите, амбициите и миналото свързано с ЦСКА.

Ето част от най-интересните неща, които Домусчиев каза пред микрофона на Дарик Радио. Пълната версия на интервюто може да чуете в звуковия файл:

„Ние сме инвеститори. Не искам да се характеризирам като корабен или фармацевтичен бос. Не влизам и в определението футболен бос. По-скоро сме спонсори. Развиваме този бранш като всеки един друг наш бизнес. Създаваме структуриран екип”.

„Нашият проект е реалистичен, тъй като сме основен спонсор на този проект. Кризата за Лудогорец няма как да влияе. Нашият бизнес е изцяло експортно ориентиран. Много от компаниите не са в България. Имаме заводи в САЩ. Корабите са в Антлантика, Бразилия, САЩ, Балтика. Нашият бизнес може да се влияе от криза в световен мащаб, но във фармацевтиката такава криза не се усеща”.

„От нас не очаквайте десетнки и стотици милиони евра. Проектът е много елементарен и напълно в нашите възможности. До май завършваме базата на ДЮШ. Лекоатлетическа писта по изисквания на федерацията и голяма фитнес зала и съблекални. Правим сериозен ремонт на стадиона съвместно с общината. Той е временен. Очаквам до лятото да вземем концесия и лятото на 2012 да построим съоръжение за около 10 000 зрители. Не става дума за колосални цифри. Нов такъв стадион няма да излезе повече от 5-6 млн. евро”.

„Направихме добра селекция за Б група. Ако влезем ще има и селекция за А група. Целта там ще са медалите”.

„Не съм се карал с Димитър Борисов и Иво Ивано. Имаме съвместен бизнес с тях за почистването на София. Бях поканен да участвам в Надзорния съвет. Аз съм от дете от ЦСКА. Те имат различно виждане за управление и структуриране. Почувствах се излизеш в този мениджмънт и предпочетох да стоя на страна от решения, които на мен не ми харесват и се различават от моите виждания. Това беше причината. Те са си пълноправни собственици и си вземат решенията”.