Старши треньорът на Ботев Пд Милен Радуканов направи оценка на първия зимен лагер в Сандански, който приключи днес. След победата в първата си контрола над Септември Симитли с 4:0, жълто-черните направиха възстановителна тренировка, след която младият специалист се съгласи да отговори на въпросите на Гонг.

- Г-н Радуканов, каква е оценката Ви за първия подготвителен лагер, изпълнихте ли това, което бяхте планирали?

- Да, успяхме да изпълним предварителната програмата и съм доволен от старанието на футболистите в този период. За наша радост в Сандански разполагахме с добри условия и въпреки снега в последните три дни, свършихме това, за което бяхме дошли. Всички участваха пълноценно в тренировките, а най-хубавото е, че нямаме контузии на този етап.

- В края на лагера изиграхте и първата си контрола. Предвид това, че има умора във футболистите какво искахте да видите в нея?

- Нормално е да има умора. Като за първи мач искахме момчетата да покажат желание за игра, мотивация и борба по целия терен. Оттук нататък всеки един играч трябва да е готов да се бори за титулярното място и да го защитава във всяка една тренировка и всеки един мач.

- Завършихте лагера с 28 футболисти, в това число и помощникът Ви Стетльо Петров. Не е ли голяма тази бройка, ще има ли освободени?

- Ще има и то още преди лагера в Поморие, който започва във вторник. След него ще преценим дали да се разделим и с още хора преди да заминем за Турция.

- А може ли да привлечете нови играчи преди Анталия?

- Възможно е, но на този етап нямаме договорка с никого, затова да не изпадаме в подробности.

- Колко футболисти ще заведете на лагера в Турция?

- 24-25 човека.

- Доволен ли сте от селекцията до момента? Вписват ли се новите попълнения в колектива?

- Да, доволен съм. Радващото е, че всички момчета тренират много усърдно, осъзнали са каква е целта на Ботев и какво име е Ботев. Вече влязоха в колектива, бяха приети добре и работят на сто процента.

- Няколко думи за младите момчета, които бяха привлечени от Спартак... може ли някой от тях да пътува с отбора и за Анталия?

- Възможно е. Вратарят Росен Андонов със сигурност идва с нас, той ще бъде трети вратар на отбора през пролетта. За останалите момчета ще преценим след лагера в Поморие.

- Доволен ли сте от съперниците, които ще срещнете в контролите на турска земя?

- Хубавото е, че три от отборите там са от Висшите лиги на своите страни. Това беше нашата цел, да играем със силни противници, за да може да се подготвим по най-добрия начин за официалните мачовете.

- Следите ли селекцията и подготовката на конкурентите на Ботев в Източната „Б” група?

- Разбира се, че се интересуваме от това, което правят основните ни противници. Следим медиите, а освен това използваме и наши източници за да разбираме къде какво се случва.