Кондиционният треньор на Берое Пламен Липенски заяви, че единствената цел пред отбора е да спечели трите точки при гостуването на Локомотив София от осмия кръг на А група.

- Г-н Липенски, имаше пауза в шампионата заради мачовете на националния отбор. Добре ли се отрази тя на отбора? Какво е вашето мнение?

- Да, моето мнение е точно такова. Тази пауза бе добре дошла за нас, за да избистрим още повече нашата игра, нашето отношение в съблекалнята и извън нея, да се подготвим за мача с Локомотив София, за да можем да зарадваме нашите привърженици с по-добра игра и с по-добри резултати.

- Като казахте отношенията в съблекалнята – какво е настроението там?

- Настроението е отлично. Този случай вече не трябва и да го споменаваме – това се случва навсякъде. Настроението е превъзходно бих казал.

- Доволен ли сте от тренировките и кондиционното състояние на отбора?

- Абсолютно съм доволен. Не че не бях доволен и преди. Видяхме и в досегашните срещи – играхме и с 10 човека, дори в последния мач с 8 човека. Видяхме за какво става въпрос. Дори с 8 души надбягахме противниковия отбор и това може само да ни радва.

- Какви са очакванията Ви от мача в “Надежда”?

- Моите очаквания, изисквания и надежди са да донесем трите точки в Стара Загора. Това не е само при мен, а и това са разговорите с моите колеги. Това е единствената цел.

- Има ли хора, които със сигурност пропускат двубоя като изключим наказаните?

- Единствено Амир Саюд, въпреки нашите усилия и желание да го върнем, не можа да се възстанови. Той ще ни липсва в този мач, защото знаем начина по който играе Локомотив София. Но това е нашият живот, продължаваме. Затова 18 души са записани в стартовия лист. Отиваме на борба в София да донесем трите точки в Стара Загора.