Бившият наставник на Спартак Вн Наско Атанасов Орела се завърна от Палермо. Там той бе на стаж, като пребиваването му стана факт благодарение на Ивайло Чочев и треньора на Палермо Джузепе Якини. 

С Чочев Орела се познава добре от престоя му в Чавдар Етрополе, както и от националния отбор U-19.

"Наблюдавах тренировките на първия отбор. Бях и на мача с Наполи. Работата на Палермо във фаза защита беше нещо ново за мен.Станах свидетел на неща, които не бях виждал и осмислял. За пореден път се убедих, че ние много си подценяваме нашите футболисти. Да, в Палермо имат 7-8 много класни играчи, но останалите не са на по-високо спортнотехническо ниво от нашите футболисти. Иначе ми направи впечатление колко изцяло изрядни са в тактическо естество. Няма да скрия, че на мен футболът, който изповядва Палермо не ми се нрави много. Имат подчертано дефанзивен стил на игра, който обаче им носи успех . това означава, че правилно работят. Срещнах много добро отношение от цялото ръководство към мен, от треньора, от техническия директор”, коментира за Морски гонг по Дарик Атанас Атанасов.

По отношение ситуацията в Спартак 1918 и дейността на новоучреденото сдружение "Бъдеще за Спартак", в което членува самият Атанас Атанасов, както и редица изявени футболни специалисти, свързани с варненския тим през годините, Орела заяви: "Не мога да приема начина, по който тези италианци се опитват да правят нещата в Спартак. Не може изцяло от чужденци да бъде създаден отбора. Да, има такива тимове по света, но Спартак не може да си позволява да играят 20 чуждестранни играчи. От нашето сдружение имаме планирана среща с кмета на Варна Иван Портних. На нея ще му представим какво смятаме да правим като платформа. Кметът е пряко ангажиран със Спартак, до такава степен, че това е отборът на града и е нормално и той да бъде съпричастен. От тук нататък на този етап няма към кого друг да се обърнем и да предложим нашите виждания, които имаме. Антон Фажев е в оставка, другите още не са влезли във владение...Ще изчакаме още малко, в никакъв случай не сме се отказали. Нашите адвокати работят и по документацията за спортния комплекс, където има интересни неща, които ще ви представим.  Ще разберете как е изграден този спортен комплекс, как въз основа на комплекса са придобити земите, как е направен договорът и не касае издръжката на футболния клуб. Това за мен е един грабеж на имотите на Спартак, които отиват за частни цели".