Момчил Желев е сред играчите с най-много мачове за Нефтохимик. Възпитаник на школата, преминал и през други отбори, той е футболистът, на когото се пада тежката задача да поведе младите си съотборници към завръщането на тима в майсторската група.

Ето какво каза той преди началото на първенството:

Момчиле, каква е обстановката в отбора преди старта? Има ли напрежение?

Мисля, че всичко в подготовката премина много добре. Изиграхме доста контроли, нямаше като цяло и сериозни контузии. В отбора дойдоха и нови момчета, които горят от желание да се докажат. Напрежение няма, защото сме готови, но все пак се вълнуваме от първия официален мач в първенството.

Знаете ли за какви премии ще играете и уточнено ли е всичко в материален аспект?

След като зад нас стоят сериозни организации, като Община Бургас, нашите спонсори, не може да има никакви съмнения, че нещата не са ясни. Да, знаем за какво играем. Възнаграждения, премии – абсолютно всичко е уточнено. Сумите не са космически, но за нас е важно представянето. Всеки от футболистите и по-опитните и по-младите, знаят, че играят за фланелката на отбора, а тя много тежи. Повечето сме израснали в този отбор и сега е важно какво ние ще му дадем. Всеки знае какво е дал Нефтохимик - на Бургас, на феновете, на футболистите.

През миналия сезон малко не достигна да се преборите за място в елитната група. Как стоят нещата сега?

За нас е ясно – Нефтохимик трябва да играе в А група. И не е необходимо да ни се поставят цели. Ние ги знаем. Говорили сме много пъти - ние футболистите, че играем за отбора, името и феновете. Надявам се и те да са много повече, на стадиона отколкото досега. През миналия сезон сгрешихме в два-три мача и това костваше отпадането от борбата за първите две места. През този сезон ще направим всичко възможно да не допуснем старите грешки.

Ти как се чувстваш, готов ли си за първенството?

Слава Богу, нямам никакви проблеми и се надявам да дам това, което се очаква от мен още в първия мач тази седмица.